Јајца и вино

Јајца и вино

Варените јајца и јајцата воопшто можете да ги употребите во многу ладни предјадења. Јацето, варено , се комбинира во многу салати. Не само во мимоза. Јајца со зелена салата (заради оцетот) не оди со вино. Затоа изберете дресинг од балзамико, тој се компонира подобро со виното. Но и самото маслиновото масло ја завршува работата
Има низа салати кои би оделе добро со вино, особено со белите или свежите розеа. Совињон блан или некој семијон би бил погодок со цезар салата. Салатите со туна и јајца ќе се искомбинираат со добро лесно, ароматично розе. Но и разновидието на салати пружа огромни можности за комбинации. Затоа истражувајте и помислете кое вино можете да го споите со изобилството варени јајца кои ќе ви се појават за Велигден.