Category Archives: За виното

„Тиквеш“ го отвори првиот дигитален музеј во Македонија

По повод 130 годишната историја „Тиквеш“го отвори првиот дигитален музеј во Македонија Скопје, 03.09.2015–Во функција на одбележување на 130 - годишната традиција во производство на вино, ВВ „Тиквеш“ го стартуваше првиот дигитален музеј посветен на уметноста на создавањето врвно вино во Македонија. Дигиталниот музеј на „Тиквеш“ госочинуваат фотографии и информации кои сведочат за големиот број…
Повеќе