„Тиквеш“ и „Домен Лепово“ го потврдија статусот: Најтрофејни винарници во регионот

Македонското премум црвено вино „Домен Лепово Гранд Ќуве“ (Domaine Lepovo Grand Cuvée), од бербата 2015-та, по трет пат е прогласено за најдобро вино на меѓународниот вински натпревар „Вино Љубљана“. На годинешниот јубилеен 60. Меѓународен вински натпревар што се одржува во главниот град на Словенија, „Домен Лепово Гранд Куве“ освои златен медал и специјални признанија „Светски…

ПРОЛЕТЕН ВИНО ФЕСТ во Македонско село

Уникатните ароми и незаборавен вкус на виното, долгата и богата винска историја на нашата земја  и вечната љубов кон овој пијалок веќе неколку години се нашиот главен мотив за организирање на фестивали на виното во комплексот Македонско село. Виното е пијалок кој е погоден за уживање во секој момент, во секое време, за различни пригоди…