Златен, сребрен и бронзен медал за вината од брендот „Домен Лепово“

Златен, сребрен и бронзен медал за вината од брендот „Домен Лепово“

Стручното жири на меѓународониот вински натпревар „Concurs Monddial de Bruxelles 2017“ му додели златен медал на македонското суперлуксузно вино „Домен Лепово Гранд Куве“, од бербата 2013-та, со што го потврди неговото високо реноме. Истовремено, на годинешното издание на „Decanter“ во Лондон, белото вино од сортата шардоне, кое е дел од суперлуксузниот бренд „Домен Лепово“ од бербата во 2016-та, е наградено со сребрен медал. Ова вино доби и бронзен медал на вториот светски вински натпревар што се одржува во Лондон – International Wine Challenge (IWC).

Со ваквите високи признанија, вината од брендот „Домен Лепово“ дефинитиво се пробиваат меѓу вината што ја сочинуват светската винска елита и за кои по правило се „резервирани“ највисоките трофеи на престижните светски вински натпревари.